aktulenosti Aktuelnosti

Jun

12

Uspostavljena poslovna saradnja dvije bh. kompanije - ASA Banka i BH Pošta zajedno snažnije


Dvije domaće kompanije, BH Pošta i ASA Banka sklopile su partnerski odnos kojim BH Pošta postaje Ovlašteni mjenjač za kupovinu i prodaju stranih valuta ASA Banke.

Cilj poslovne saradnje domaćih kompanija, čiji je zvanični početak 14. juni, je prilagoditi se potrebama i zahtjevima klijenata, kako bi usluge bile pristupačnije i efikasnije za korisnike obje kompanije.

ASA Banka će u BH Pošti imati sigurnog i pouzdanog partnera, dok će BH Pošta u svojoj mreži od zavidnih 185 poslovnih jedinica vršiti uslugu otkupa i prodaje efektivnog stranog novca.

”Poslovna strategija orijentisana na jačanje bh. tržišta opredjeljenje je koje slijedimo i ovom saradnjom. Osnovna vodilja prilikom odluke za poslovnu saradnju je želja da klijentima približimo našu uslugu i proširimo mrežu dostupnih mjenjačnica, što je u skladu sa poslovnom politikom koju težimo uspostaviti” - kazao je direktor ASA Banke d.d. Sarajevo, Samir Mustafić.

Odluka o poslovnoj saradnji bila je lakša uzimajući u obzir da BH Pošta ima najširu mrežu mjenjačnica, te klijentima može stajati na usluzi i u poslijepodnevnim satima, kao i subotom. BH Pošta, kao ovlašteni mjenjač, korisnicima će pružati usluge otkupa efektivnog stranog novca od domaćih i stranih fizičkih lica kao i uslugu prodaje efektivog stranog novca, u obimu raspoloživog otkupljenog stranog novca.

''Kvalitet, tradicija i pouzdanost karakteristike su koje nas određuju. Poslovna saradnja sa ASA Bankom dolazi kao plod težnje da budemo efikasni i što pristupačniji korisnicima naših usluga. Kao prednost ovog poslovnog poduhvata možemo istaći spremnost i jedne i druge kompanije da sarađuju sa domaćim firmama, kakve su i BH Pošta i ASA Banka», rekao je Mirsad Mujić, generalni direktor „JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo.

arhiva arhiva