aktulenosti Aktuelnosti

May

24

Svečana prezentacija i promotivna vožnja novih vozila BH Pošte


“JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo investirala je oko 900.000 KM u obnovu voznog parka i time svojim radnicima osigurala još bolje uslove za rad, a građanima brže i kvalitetnije usluge.  Kupovina novih vozila realizirana je u skladu sa rebalansom Plana poslovanja za 2016. godinu, a nabavljeno je 21 vozilo i 38 mopeda.

Svečana podjela novih vozila upravnicima centara pošta i GPC- a održana je danas na platou GPC- a na Željezničkoj stanici u Sarajevu. Ključeve novih vozila upravnicima je uručio izvršni direktor Sektora za poštanski promet Neziran Đogo. Tom prilikom Đogo je kazao da je nabavka novih vozila realizirana s ciljem da se nivo usluga BH Pošte podigne na još veći nivo.

- Kada jedna kompanija u Bosni i Hercegovini, sa više od 2.000 radnika, čije su plaće i ostale naknade redovne, poslovnu godinu završi sa odličnim rezultatom i pri tome, ne ugrožavajući svoje poslovanje ni po kom osnovu, uspije uštediti i vlastitim novcem obnoviti svoj vozni park, to je u današnje vrijeme izuzetan uspjeh vrijedan pažnje. BH Pošta je uspjela uraditi navedeno i iz tog razloga smo smatrali potrebnim da to javnosti saopćimo - kazao je Đogo.

Naglasio je da je obnova voznog parka izvršena u skladu sa povećanim obimom posla na terenu, što je direktna posljedica uvođenja novih usluga posebno BH PostExpress- brza pošta.

Nedim Matoruga, izvršni direktor Sektora za razvoj i informacione sisteme, kazao je da je BH Pošta prošlu godinu okončala pozitivnim poslovnim rezultatom, da su uvedene nove usluge (brza pošta, E- uputnica, BH PostNet uputnica, Paket uplatnica za registraciju i osiguranje motornih vozila i druge) te da je zabilježeno povećanje broja pismonosnih i novčanih usluga.

-Uspjeli smo značajno obnoviti vozni park tako da se slobodno može reći da BH Pošta i u 2017. godini nastavlja sa jednom pozitivnom poslovnom pričom - rekao je Matoruga.

Nova vozila podijeljena su prema sljedećem rasporedu:

  • GPC Sarajevo: 1 vozilo WV Caddy,
  • Generalna direkcija: 1 vozilo WVCrafter,
  • CP Sarajevo:  2 vozila WV UP i 2 vozila WV Caddy,
  • CP Tuzla: 2 vozila WV UP i 1 vozilo WV Caddy,
  • CP Zenica: 2 vozila WV UP  i 1 vozilo WV Caddy,
  • CP Bihać: 1 vozilo WV UP, 1 vozilo WV Caddy i 1 vozilo WV Crafter,
  • CP Mostar:  1 vozilo WV UP i 1 vozilo WV Caddy,
  • CP Travnik: 1 vozilo WV UP,
  • CP Goražde: 1 vozilo WV UP  i 1 vozilo WV Caddy.

Novi mopedi ranije su uručeni prema sljedećem rasporedu: CP Sarajevo 8 mopeda, CP Tuzla 13, CP Zenica 6, CP Bihać 5, CP Mostar  2, a CP Travnik 4 mopeda.

U organizaciji BH Pošte, danas je na ulicama Sarajeva priređena i promotivna vožnja  novih vozila i mopeda, koja je snimljena dronovima i kamerama. Vozila su se kretala relacijom: Željeznička stanica Sarajevo - Muzeji - Obala - Vijećnica - Mula Mustafe Bašeskije - Titova - Željeznička stanica.

Promotivna vožnja novih vozila BH Pošte, kao poseban vid promocije naše kompanije, održana je uz asistenciju pripadnika MUP- a Kantona Sarajevo. 


arhiva arhiva