aktulenosti Aktuelnosti

Jan

30

BH Pošta na poslovnoj konferenciji “Liderstvo u biznisu”


Najveća poslovna konferenciju u Sarajevu pod nazivom “Liderstvo u biznisu”, koju organiziraju Kolektiv - Posao.ba u saradnji sa ICBL- om i agencijom Boram održana je u petak,  27. januara 2017. godine, u hotelu Holiday. 

Peta u nizu od šest Konferencija o liderstvu u biznisu, pod pokroviteljstvom Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije, okupila je preko stotinu učesnika poslovne zajednice, nevladinog sektora, lokalnih vlasti i akademske zajednice.

Diskutirano je o izazovima i prilikama lokalnog poslovnog okruženja, o socio-ekonomskim reformama, s fokusom na uspješne priče u poslovnom sektoru BiH, kao i o pitanjima važnim za približavanje BiH Evropskoj uniji te o kompanijama koje uspješno posluju ili izvoze na tržište EU.

Ambasador Lars- Gunnar Wigemark, specijalni predstavnik EU i šef Delegacije EU u BiH, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da su se na ovoj konferenciji predstavili novi poslovni subjekti i start up- ovi.

-Oni su danas tu i nude nova radna mjesta, novo poslovno okruženje i bolju priliku lokalnoj zajednici, ali i cjelokupnom bh. tržištu. Takve kompanije su svijetli primjeri uspjeha i razvoja na kojem sada ne treba stati već treba ići dalje- kazao je Wigemark naglasivši da je jedan od osnovnih ciljeva Reformske agende bio stvaranje prostora za privatni sektor i njegov razvoj.

„JP BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo na ovoj Konferenciji predstavila je svoje projekte, odnosno uvođenje novih usluga ove kompanije. Putem video zapisa, reklamno-propagandnih materijala te u razgovoru sa učesnicima ove Konferencije, BH Pošta je predstavljena kao kompanija koja prati savremene trendove poštanskih usluga, nastoji da zadrži postojeće klijente i pridobije što veći broj novih.

Kontinuiranim poboljšanjem u pružanju usluga povećavamo zadovoljstvo naših korisnika, a stalnim ulaganjem u infrastrukturnu mrežu omogućavamo našim zaposlenicima ugodan i motivirajući radni ambijent. U prilog tome govore rastući pokazatelji poslovanja te povećanje ostvarene dobiti iz godine u godinu.


arhiva arhiva