aktulenosti Aktuelnosti

Jun

10

BH Pošta osvojila treće mjesto na filatelističkom takmičenju u New Yorku


“Javno preduzeće BH Pošta” d.o.o. Sarajevo dobilo je još jednu vrijednu nagradu za svoja filatelistička izdanja. Ovog puta, nagrada stiže iz New Yorka. Naime, BH Pošta je bila učesnik 13. Međunarodnog takmičenja, koje se održava pod pokroviteljstvom Svjetskog poštanskog saveza (UPU- a) u okviru Međunarodne filatelističke izložbe ‘’World Stamp Show NY2016’’.

Izložba je održana u periodu od 29.maja do 04.juna 2016 godine u Javits centru u New Yorku. Učesnici takmičenja bili su grupisani u nekoliko grupa. U grupi A, koja je obuhvatala zemlje koje godišnje izdaju 30 poštanskih izdanja, BH Pošta, kao predstavnik Bosne i Hercegovine, osvojila je treće mjesto u konkurenciji od 31 države tj. poštanskih uprava.

Naziv naše kolekcije, koja je zauzela treće mjesto, je: "The heart shaped land Bosnia and Herzegovina". Na njenoj pripremi radili su Orhan Alić i Šenđana Mulić, zaposlenici Odjeljenja BH marke i grafičkog dizajna BH Pošte.

Pobjednicima ovog takmičenja bit će uručeni certifikati, a detaljna informacija o takmičenju i  Međunarodnoj filatelističkoj izložbi ‘’World Stamp Show NY2016’’ bit će objavljena na zvaničnoj web stranici UPU- a krajem juna.

Treće mjesto iz New Yorka još je jedna potvrda kvaliteta i ljepote poštanskih maraka, koje izdaje “JP BH Pošta” d.o.o. Sarajevo.


arhiva arhiva