aktulenosti Aktuelnosti

Jun

08

Zakon o poštama bit će podrška domaćim poštanskim operaterima


Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko boravio je jučer u radnoj posjeti BH Pošti. Tom prilikom se sastao sa članovima Uprave BH Pošte - Mirsadom Mujićem, generalnim direktorom te izvršnim direktorima Jasminom Trgo, Nedimom Matorugom i Neziranom Đogom.

Razgovarano je o poslovanju BH Pošte, novim uslugama koje se namjeravaju uvesti u ovoj tržišnoj utakmici, o zakonskim rješenjima koja tretiraju ovu oblast itd. Ministar Jusko izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim poslovanjem, kao i planovima za budućnost koje mu je Uprava prezentirala. Podržao je naročito projekt PKI – infrastrukture javnog ključa, koji je, u većini zemalja povjeren upravo poštama, kao što je povjerena i uloga certifikacijskog tijela za izdavanje digitalnih certifikata.

Ministar Jusko također je obećao na najbolji način iskoristiti svoje ovlasti ministra te podržati zahtjeve BH Pošte u procesu izrade novog zakona o poštama na nivou BiH, kako bi išle u korist domaćih poštanskih operatera i kako bi se uveo red u poštanski sektor.


arhiva arhiva