aktulenosti Aktuelnosti

Mar

26

BH POŠTA podržala Sportske igre mladih u BiH


Predsjednik Udruženja za sport i rekreaciju mladih Haris Deliahmetović posjetio je generalnog direktora “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo Muju Butkovića i izrazio zahvalnost BH POŠTI na podršci koju je naša kompanija pružila u organizaciji 4. Sportskih igara mladih BiH, održanih od 18. jula do 25. septembra 2014. godine.

Deliahmetović je zahvalio generalnom direktoru Butkoviću na saradnji i doprinosu koji je BH POŠTA dala kako bi organizacija Sportskih igara bila besprijekorna. Tim povodom Deliahmetović je donio tortu na kojoj je ispisana zahvalnica BH POŠTI.

Butković i Deliahmetović su razgovarali  o aktivnostima Udruženja za sport i rekreaciju kao i o narednim Sportskim igrama mladih BiH. Ovom prilikom generalni direktor Mujo Butković istakao je da BH POŠTA, kao društveno odgovorna kompanija ima poseban senzibilitet prema sportskim manifestacijama koje okupljaju i razvijaju sportski duh kod djece. BH POŠTA je, u skladu sa svojim mogućnostima, finansijski pomogla brojne sportske događaje, a ova tradicija će biti nastavljena i u budućnosti, kazao je Butković.  

Sportske igre mladih od svog osnivanja do danas postale su najveći sportski događaj za mlade u ovom dijelu Evrope, a u BiH su prvi put održane 2011. godine. U osamnaest godina organizacije Igara u Hrvatskoj i za tri godine u Bosni i Hercegovini na  Igrama je učestvovalo preko 600.000 djece i mladih.

Prošlogodišnje Sportske igre za mlade održane su u 25 gradova BiH, a finale je organizirano u Sarajevu. Mnogi svjetski poznati sportisti dali su podršku ovom događaju, a među njima i reprezentativac BiH u fudbalu Miralem Pjanić, koji je bio ambasador Igara 2014. godine. Iz Udruženja za sport i rekreaciju mladih naglašavaju da su Sportske igre mladih postale najljepša sportska priča u BiH jer su uspjele spojiti djecu iz svih krajeva naše zemlje.


arhiva arhiva