aktulenosti Aktuelnosti

Feb

05

Zaposlenik BH POŠTE van životne opasnosti


Zaposlenik Pošte 71107 u sarajevskoj opštini Centar,  koji je juče ranjen u razbojničkom napadu, nalazi se van životne opasnosti, te će, kako tvrde u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, vrlo brzo biti pušten na kućno liječenje.

Naime, juče oko 13h dva maskirana lica su izvršila razbojništvo, u toku redovnog radnog vremena Pošte 71107 u ulici Braće Begića u Sarajevu. Napadači su prvo pod prijetnjom vatrenim oružjem sa ulaznih vrata vratili jednu ženu, te je gurnuli u ćošak sale, dok je jedan muškarac koji se nalazio na šalteru, uz prijetnju pištoljem, pomjeren do zida vrata službenog ulaza. Tako naoružani napadači su od zaposlenika otuđili manju količinu novca, nakon čega je došlo do tuče između zaposlenika i napadača, pri čemu je zaposlenik Željko Petrović zadobio povredu glave od udarca pištoljem i ranjavanje u predjelu koljena.

Inspektori PU Centar odmah su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj. Ustupljen im je video zapis sa nadzornih kamera kako bi mogli preduzeti odgovarajuće mjere i uhapsiti počinioce ovog zastrašujućeg razbojništva.


arhiva arhiva