aktulenosti Aktuelnosti

OKT

16

Zahvalnica ministru prometa i komunikacija Enveru Bijediću za razvoj i unapređenje poštanske djelatnosti


Generalni direktor “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, Mujo Butković uručio je zahvalnicu ministru prometa i komunikacija, Enveru Bijediću za njegovo zalaganje za razvoj i unapređenje poštanskog sistema.

“Svjetski dan Pošte prilika je da se zahvalimo ministru Bijediću na posebnom zalaganju, razumijevanju i poslovnoj saradnji u poštanskom sektoru, te da mu ovom prilikom uručimo zahvalnicu za dobre poslovne odnose”, istakao je Butković.

Podsjećamo, 9. oktobar – Svjetski dan Pošte, BH Pošta svečano je obilježila u sarajevskoj Vijećnici gdje je otvorena filatelistička izložba “Znamenite ličnosti BiH na markama BH Pošte”. Ovom izložbom BH Pošta željela je odati počast znamenitim ličnostima Bosne i Hercegovine, koje su svojim djelovanjem doprinijele njenom stvaranju, jačanju državnosti BiH i njenom suverenitetu, te dali veliki doprinos bh. književnosti, historiji, arheologiji, umjetnosti, humanitarnom radu, medicini, arhitekturi itd.

Posebna zahvalnost osim Ministarstvu prometa i komunikacija FBiH, ukazana je i firmama BH Telecom i Elektroprivreda BiH sa kojima BH Pošta ima jako dobru saradnju.

Izložbu “Znamenite ličnosti BiH na markama BH Pošte” zvanično je otvorio predsjedavajući predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović.


arhiva arhiva