aktulenosti Aktuelnosti

Jun

20

Humanitarna akcija zaposlenika BH Pošte “Paket od srca” za ugrožene građane


Humanitarna akcija “Paket od srca” koju je pokrenulo “ JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo a koja je imala za cilj pomoći našim kolegama i penzionerima, ali i svim ostalim ljudima ugroženim u poplavama, još jednom je pokazala spremnost i solidarnost zaposlenika BH Pošte da se pomogne u nevolji.

Naime, zaposlenici BH Pošte su tokom akcije “Paket od srca” prikupili oko 8 tona hrane i higijenskih potrpština koji su juče, 19.06.2014. godine, dostavljeni na najugroženija područja.

Humanitarni konvoj sa paketima pomoći posjetio je Kakanj, Nemilu, Begov Han, Zavidoviće, Maglaj, Doboj i Doboj Jug, a humanitarna pomoć stigla je i u Topčić Polje, Željeznog Polje, Sanski Most, Odžak i Olovo.

Osim zaposlenika i penzionera BH Pošte, te druga dva poštanska operatera, pomoć je stigla i za sve ugrožene građane na području Zeničko-dobojskog kantona koji je i najteže pogođen posljednjim poplavama.

Nemilosredne poplave ostavile su veliki trag, ne samo na objekte BH Pošte, na zgrade i kuće, nego najviše na ljude koji se još dugo neće oporaviti od štete koje su im poplave nanijele. Zato se njihova zahvalnost osjetila u svakom mjestu koje su zaposlenici u humanitarnom konvoju posjetili, a pala je i poneka suza kao znak zahvale što nisu zaboravljeni u svojoj nevolji.

Zaposlenici “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo i dalje će podržavati humanitarne akcije koje imaju za cilj pomoć ugroženima u poplavama.


arhiva arhiva