aktulenosti Aktuelnosti

Apr

23

Izabrano najljepše pismo BiH za 2014. godinu


Okončan je izbor za najljepše pismo Bosne i Hercegovine za 2014. godinu. Ovogodišnja tema takmičenja glasila je: “Napiši pismo i objasni kako muzika utječe na naše živote”. Na adrese tri bh. poštanska operatera pristiglo je ukupno 1.082 pisma od čega BH Pošti 485, HP Mostar 217 i Poštama Srpske 380 pisama.

Od 12 pisama, kandidiranih od strane poštanskih operatera, poseban žiri u sastavu Mirsad Bećirbašić, Dragan Marjanović i Branislav Janković, izabrao je deset najboljih radova.   Najljepšim pismom proglašeno je pismo koje je napisala Nataša Milošević, učenica OŠ “Petra Bakule” Mostar. Njen rad predstavljat će našu državu na 43. Međunarodnom takmičenju za najljepše pismo.

Drugo mjesto osvojio je Omar Krupić, učenik OŠ “5. oktobar” Sanski Most, dok je treće mjesto zauzeo Andrej Kozić, učenik OŠ “Vuk S. Karadžić” Banja Luka. Dalji poredak je slijedeći: Suzana Kučuk iz OŠ “Branko Radičević” Banja Luka, Anja Vukadinović iz OŠ “Vitez” Vitez, Eldina Hrvanović iz OŠ “Lukavac  Mjesto” Lukavac, Erna Hukara iz “Druge osnovne škole” Ilidža, Mia Biletić iz OŠ “Gromiljak” Kiseljak, Jelena Bašić iz OŠ “ Sveti Sava” Kotor Varoš i Boris Velašević iz OŠ “Osman Nakaš” Sarajevo.

Najkreativnijim radom ispred “JP BH Pošta” d.o.o. Sarajevo proglašeno je pismo koje nam je poslala Belma Ramić iz “Prve osnovne škole” Živinice.

Za prvo mjesto predviđena je nagrada od 500,00 KM i tablet računar, za drugo 300,00 KM i tablet računar, a za treće 200,00 KM i tablet računar. Sedam preostalih učenika bit će nagrađeno sa MP5 playerom, dok će učenicu Belmu Ramić, čije je pismo najkreativnije, Agencija za poštanski promet BiH nagraditi poklon paketom u vrijednosti od 100,00 KM.

Također, svi učenici dobit će majice, kačkete i poštanske albume, dok će nastavnici koji predaju maternji jezik učenicima, koji su zauzeli prva tri mjesta, biti nagrađeni sa po 100,00 KM i poklon paketima.

Dodjela nagrada planirana je za kraj maja u Mostaru, o čemu će dobitnici nagrada biti naknadno obaviješteni. Međunarodno takmičenje u pisanju pisama za 2014. godinu, na kojem će učestvovati i pismo iz BiH, bit će održano krajem ljeta ove godine. 


arhiva arhiva