aktulenosti Aktuelnosti

OKT

08

Lars Vesternlund, šef Radne grupe za kvalitet PostEuropa: BH Pošta definitivno zaslužuje visoke ocjene


 

Gospodine Vesterlund, kolika je, po Vašem mišljenju, važnost ovakvih skupova?

VESTERLUND: Na konferencijama poput ove razmjenjuju se mišljenja i iskustva, kako bismo svi mi iz poštanskog sektora donijeli što bolje poslovne odluke i unaprijedili djelatnost. Definirali smo 21 ciljnu grupu u okviru poštanskih usluga, a posebnu pažnju usmjerili smo na međunarodni sistem dostave. To je oblast koja se konstantno može i mora unapređivati. Na kraju Konferencije usvojili smo i plan poslovanja za narednu godinu.

BH Pošta spada u manje poštanske operatere. Šta veliki operateri mogu naučiti iz poslovanja manjih?

VESTERLUND: Veliki poštanski sistemi su komplicirani. Što su veći, to su složeniji. Zbog toga je, kroz poslovanje manjih poštanskih operatora, lakše posmatrati i rangirati kompletan proces te uočavati prednosti i nedostatke. Ovo područje je naročito zanimljivo sa aspekta činjenice da je nekad ovdje djelovao samo jedan poštanski operater, dok ih sada ima više na daleko manjem prostoru. Takvo poslovno okruženje postoji jedino ovdje u Bosni i Hercegovini i nigdje više u svijetu. Zbog takvih kompliciranih uslova poslovanja, vi ste nam dodatno interesantni.

Obišli ste našu Hibridnu poštu. Kako ste zadovoljni njenim radom?

VESTERLUND: Veoma sam zadovoljan i kapacitetom usluga, i mašinama, i kompletnim načinom na koji proces rada Hibridne pošte funkcionira.

Kako biste ocijenili nivo i kvalitet organizacije BH Pošte?

VESTERLUND: BH Pošta je veoma dobro organiziran sistem koji pruža visok kvalitet usluga. Definitivno zaslužujete visoke ocjene.


arhiva arhiva